Ritan park en Silk market - Reisverslag uit Beijing, China van Stephan, Brigitte en Tjen Weersch - WaarBenJij.nu Ritan park en Silk market - Reisverslag uit Beijing, China van Stephan, Brigitte en Tjen Weersch - WaarBenJij.nu

Ritan park en Silk market

Door: Brigitte Stephan Tjen Quinn José en Ton

Blijf op de hoogte en volg Stephan, Brigitte en Tjen

26 Mei 2011 | China, Beijing

Hallo allemaal,

Vandaag was voor Quinn een moeilijke dag. Werd hij vanmorgen nog zingend wakker zo verdrietig was hij vanmiddag.

We hadden gekozen om naar het Ritan Park te gaan. Een heel mooi rustig park met een paar leuke speeltoestellen en kermisje voor de kids. Daar konden ze even naar hartelust klimmen en klauteren.
Of Quinn dit ooit al eens gezien heeft weten we niet maar hij genoot er wel van.
We zijn in een restaurant in het park iets gaan eten.
We hebben heerlijk gegeten. Het was alleen een beetje veel! Maar dat zijn we ondertussen wel gewend.

Na het eten viel Quinn in slaap in de buggy. We zijn maar te voet naar de Silk market gelopen. Volgens gids Stephan was het net even om de hoek. Die hoek bleek wel heel lang te zijn. Onderweg regelmatig gevraagd of we nog goed liepen, ja hoor, geen probleem gewoon rechtdoor lopen.

We hebben maar eerst even iets gedronken omdat Quinn nog steeds sliep. Wel werd hij in dit slaapje huilend wakker. Niet echt wakker, het was waarschijnlijk een droom. In de Silk market vond Quinn het helemáál niet leuk. Waarschijnlijk te druk of het herinnerde hem ergens anders aan. Gelukkig kregen we bij het kopen van de schoenen hulp van een hele lieve verkoopster. Wat ze tegen hem heeft gezegd weten we niet maar het hielp en hij heeft zelf een paar mooie nieuwe schoenen uitgezocht. Toen nog op zoek naar nieuwe broeken. Daar had meneer écht geen zin meer in. Snel 3 broeken gekocht, waarschijnlijk veel te duur, maar dat maakte op dat moment niks uit. Het belangrijkste was dat we broekjes kregen die we zochten.

Buitengekomen bleek het behoorlijk te regenen. Even gewacht maar ons er toch maar doorheen gezet.
Nu op zoek naar een taxi. Dat bleek best lastig. Het was ondertussen spitsuur geworden. Kwam zo'n type op ons af...... hij had wel een busje en voor 250 yuan wilde hij ons ook wel naar het hotel brengen. Dit heeft Brigitte met oma terug gebracht tot 100. Nog genoeg maar het was op dat moment het gemakkelijkste. In het busje zag de chauffeur waar hij naar toe moest en wilde 140 hebben. We hebben gezegd 'doen we niet' en wilde weer uitstappen. Uiteindelijk bond hij in en reed hij weg. Onderweg wilde hij nog 120 maar we hielden voet bij stuk.
Hij wist wel waar het hotel lag. Dat was al een geluk. En het voordeel was ook dat hij geen omweg nam. Dat wil men hier ook nog wel eens doen. Als voorbeeld; vanmorgen hebben opa en oma 60 yuan betaald en Brigitte en Stephan 37. Klein verschil!

We waren blij in het hotel te zijn en de koffie lieten we ons dan ook goed smaken. Omdat we vanmiddag al lekker warm gegeten hadden besloten we vanavond stokbrood en broodjes te halen. Heerlijk!

Tjen is wat gaan spelen met een jongetje van een ander stel die ook hier zijn voor adoptie. Quinn vroeg continu waar Tjen was. Toen deze weer weer terugkwam werd hij bijna doodgeknuffeld door Quinn: kusjes, knuffels, omarming.

Na het eten stond het badgebeuren op de planning. Wat zou het vandaag worden; weer met kleren of nu toch zonder.
De mannen trokken naar de badkamer en na ongeveer 10 min. zaten zowel Tjen als Quinn in bad en de laatste dus zónder kleren. Deze horde was overwonnen. Nu nog het wennen aan de douche aangezien we thuis geen bad hebben!

Nu liggen de boefjes in bed. We merkten bij het slapen gaan dat alles goed ging totdat Quinn de oogjes echt dicht moest doen. Toen begon hij weer tegen te pruttelen. Waarschijnlijk heeft hij vanmiddag niet prettig gedroomd en wil nu niet gaan slapen. We hopen dat hij zich straks toch over zal geven en lekker in slaap zal vallen.
Helaas kunnen we niet zijn gedachten lezen en zijn Chinees verstaan en dat maakt het toch wel erg moeilijk. We merken nu in 2 dagen (het lijkt al veel langer) dat hij kleine stapjes vooruit maakt. Het is dus niet gek dat hij ook wel eens een klein stapje terug zal doen.

Morgen willen we naar de Beijing Zoo gaan. Daar moeten ze een schitterend Aquarium hebben. Wordt morgen vervolgt!

Groetjes uit ondertussen een droog China

• 26 Mei 2011 - 13:26

De Eyskes:

Genieten weer van een nieuw verhaal en verse foto's. Ondanks wat kleine "terugvalletjes"gaat het volgens mij heel goed met Quinn. En kijk hem daar nu eens in bad zitten, geweldig toch! En paps en mams.......jongens houden nu eenmaal niet van shoppen dat weet ik uit eigen ervaring. Bij ons gaan de gezichten nog steeds op onweer als we zeggen dat we kleren gaan kopen. Maar Brigitte ik denk dat je ook voor Quinn al kniestukken op de broeken kunt gaan zetten want op de foto´s te zien kruipt nummer twee vrolijk op z´n knieen. We kijken weer uit naar de verhalen van morgen.

Dikke kus en groeten oet een winderig Nuth

John Silvia Rimm Aron

• 26 Mei 2011 - 16:38

Fam Van Heugten:

Hallo allemaal,

Van harte proficiat met Quinn, jullie tweede prachtige zoon en broertje van Tjen.
    Gijs vindt Quinn heel schattig. Hij kan zich goed voorstellen dat Tjen heel trots is op zo'n leuk broertje.

Vol bewonderding lezen we jullie verslagen. Jullie mogen ape-trots zijn op jullie zelf!

Groetjes van Dennis, Anke, Gijs en Noor.

• 26 Mei 2011 - 20:39

Fam Eggen:

Echt fantastich hoe jullie het volhouden, iedere dag zo'n verslag te schrijven. We leren Quinn al een beetje kennen voordat hij in Schimmert is. Het is een prachtig stel; die gaan heel veel plezier aan elkaar beleven die broertjes!
    ook het inkijkje dat jullie in China geven is prachtig. Jens ligt al te slapen maar morgen gaan we weer samen plaatjes kijken. Tot een volgende keer maar weer.

Saskia en de rest.

• 27 Mei 2011 - 11:52

Anita, John En Milan:

hallo allemaal,

wat is het fijn om te lezen dat nu alles officieel is en wat zijn de foto's mooi met jullie 2 mannekes.. en Tjen wat zijn wij trots op jou, en wat zal Quinn blij zijn met jou als grote broer.
    Geniet nog van de laatste dagen in China en wij wensen jullie alle geluk van de wereld want mensen die zo stralen zie je maar weinig.

grus oes EES
    de verpoortjes

• 27 Mei 2011 - 12:45

Monique Van Geel-maas:

hallo luitjes, leuk om ook jullie belevenissen een beetje te volgen. snelle gesprekjes bij lift en ontbijt is niet voldoende om alles te weten te komen. hopelijk hebben jullie het net zo naar de zin gehad in de Zoo als ons.
    groetjes john, monique en yuan

• 27 Mei 2011 - 12:59

Winny En Jos:

het is zo mooi om de kracht van kinderen onder elkaar te zien....

groetjes, Winny