Beijing Zoo - Reisverslag uit Beijing, China van Stephan, Brigitte en Tjen Weersch - WaarBenJij.nu Beijing Zoo - Reisverslag uit Beijing, China van Stephan, Brigitte en Tjen Weersch - WaarBenJij.nu

Beijing Zoo

Door: Brigitte Stephan Tjen Quinn José en Ton

Blijf op de hoogte en volg Stephan, Brigitte en Tjen

27 Mei 2011 | China, Beijing

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we de Beijing Zoo bezocht. Het is duidelijk niet de mooiste dierentuin die er is, maar hij is er én ze hebben er de wereldberoemde panda's en s'werelds grootste aquarium.

Met de taxi erheen was geen probleem. Uit ervaring (2x eerder in China geweest) weten we dat met de taxi terug vanaf de Zoo altijd een fors probleem is, maar daar zometeen meer over.

We gingen gelijk op weg naar het aquarium voor o.a. de dolfijnenshow. Daar eenmaal aangekomen was de eerste show van vandaag echter al bijna afgelopen. Wij nog even gevraagd of we dan wel de middagvoorstelling konden bezoeken met hetzelfde kaartje. Dat was geen probleem.

Toen maar eens begonnen met het rondje dierentuin. Het viel ons op dat alles toch aardig aan het vervallen was t.o.v. ons bezoek samen met Tjen in 2008. Toen moest natuurlijk alles netjes opgepoetst zijn i.v.m. de Olympische Spelen.

Uiteindelijk kom je dan toch terecht bij de hoofdattractie: de reuzenpanda's. Blijft toch altijd mooi om te zien.

Quinn was de dag wel erg fris en fruitig gestart en naar ons idee beloofde dat erg veel goeds. Toen hij echter wakker werd van zijn middagdutje begon hij vanuit de buggy ontroostbaar te roepen: 'ik wil niet!!' (maar dan in het Chinees natuurlijk). Of hij gedroomd had weten we niet. Toen we de bandjes van de buggy losmaakten was het opeens over!?

Zelfde tafereel echter in het aquarium bij onze tweede poging de dolfijnenshow bij te wonen, die we overigens wederom netjes mochten betalen ondanks toezegging dat dat niet hoefde. Hij ging al wat aarzelend naar binnen. Konden we ons iets bij voorstellen want het was er erg donker én luidruchtig.

Na een paar pogingen konden we de reis toch voortzetten. Op een bepaald punt begon hij echter weer te roepen dat hij niet wilde en toen hij door een glazen tunnel onder water doormoest (waar de vissen dan dus boven je zwemmen) brak de pleuris uit. Aangezien we Quinn gekregen hebben zonder gebruiksaanwijzing is het voor ons dus gissen welke associaties er zijn met zijn leventje tot nu toe en wat hij zag of voelde in het aquarium. We weten het niet. We kunnen hem alleen maar troosten en proberen te leren van wat we zien en constateren.

Voor de rest verliep het bezoek aan de Zoo goed.

Dan op weg naar de beruchte taxirit, of meer het zoeken naar een taxi. Om één of andere reden krijg je bij de Zoo ontzettend lastig een taxi. De meeste rijden gewoon door of pikken Chinezen op, maar westerlingen ho maar.

Uiteindelijk kwam íemand met een privé-auto die vroeg waar we naartoe moesten. Nu hadden we hier gisteren al slechte ervaringen mee, maar aan de ander kant sta je wel in de bakkende 31 graden zon op het asfalt, met twee kleine kinderen zowat te verdampen. Deze betrouwbaar uitziende chauffeur bood aan ons voor 70 Yuan (ongeveer 7 euro) naar het hotel terug te brengen: de buggy's zaten wel hééél snel in zijn kofferbak, mag ik wel vertellen.

Eenmaal thuis weer even lekker douchen als heren onderling. Quinn gaat nu lekker mee onder de douche. Kortom: we gaan vooruit! Wel nog met de onderbroek aan, maar OK. Die wordt dan in de douche kletsnat maar mag NIET uit. Waarom niet? Geen idee. Vervolgens laat hij zich afdrogen en MOET ze wel uit! Begrijpen jullie het?

Bij ons 'vaste' restaurant gaat de tafelschikking, ritselen kinderstoel, bestellen juiste eten en drinken ook steeds sneller. Binnen een half uur was alles gepiept en konden de heren, na tandjes poetsen en een paar Bobjes, doodmoe neerploffen in bed. Papa heeft Quinn wel een paar keer wat harder moeten toespreken aangezien meneer begonnen is zijn grenzen te verkennen in wat wel en niet kan voor het slapen gaan. In adoptieland is dat eigenlijk een goed teken: uitdagen betekent dat hij zich 'thuis' begint te voelen.

Zo, de kaartclub nextdoor is weer gestart hoor ik Brigitte zeggen. Nog de foto's bij dit bericht plaatsen en dan de rest van het gezelschap weer inmaken met kaarten!

groetjes

Stephan, Brigitte, Tjen, Quinn
opa en oma

• 27 Mei 2011 - 13:25

Danielle:

Hallo familie,

Zo te lezen gaat het super met jullie. En dat ze op die leeftijd iets echt niet willen.......heeft vooral Milan nooooit gehad! haha
    Geniet nog van de dagen in China!!
    Groetjes de Lemmensjes

• 27 Mei 2011 - 13:43

Swen En Lianne:

Hallo allemaal,

wat is het toch iedere dag weer leuk om jullie verhalen te lezen! Wat lijkt het ons moeilijk om te moeten 'schatten' wat Quinn wel of niet voelt en denkt...maar wat ontzettend knap hoe jullie hiermee omgaan!!!!
    Geniet nog van de laatste dagen China!!
    Groetjes Swen en Lianne

• 27 Mei 2011 - 14:15

Wij3tjes:

Geweldig om te lezen hoe het met jullie en de kleine man gaat.
    Tot wanneer moeten jullie in China blijven??
    Groetjes Sandra Mikel en Anique

• 27 Mei 2011 - 14:16

De Eyskes:

Het gaat goed met de van Weerschkes zo te zien en te lezen. Altijd bij ons het favoriete moment van de dag, nieuwe verhalen en foto's uit China. Heb Oma ook nog even laten bijkijken en is tot en met vandaag op de hoogte. Ze moest vandaag de coupe op orde laten maken dus vandaar haar komst naar Nuth.
    Als ik de foto's zie en de verhalen lees over die fantastische restaurants daar met al dat lekkere eten zal dan volgende week wel gaan tegenvallen. Dan wordt het weer Hollandse pot. Och...dat heeft ook wel weer wat.

Dikke kus en groeten aan allemaal uit een koud (16 graden) en regenachtig Nuth

John, Silvia, Rimm en Aron

• 27 Mei 2011 - 16:47

Juffrouw Marga:

Het moet toch wel heel emotioneel zijn, zo'n klein manneke dat nu ineens je broertje, zoontje en kleinzoon is!!
    Fijn dat jullie samen tijd kunnen doorbrengen in het land waar jullie kanjers geboren zijn.
    Tjen, ik zie dat je geniet !!
    Ik moet je iets vertellen: ik heb de foto van de kwal uitgeprint; die vond ik zoooo prachtig, daar ga ik een schilderijtje van maken!
    Geniet nog van jullie vakantie, dat ga ik ook doen !
    veel groetjes en tot ziens op 't Kirkeveldsje!!

• 27 Mei 2011 - 18:51

Jacqueline:

Hoi Lieverds ....
    Als het betekend dat Quinn zich thuisvoelt bij het tonen van zijn willetje, is dat natuurlijk alleen maar een kompliment. Dat dat af en toe lastig kan zijn, moeten jullie dan maar voor lief nemen.
    Je zult zijn gedrag nooit precies kunnen duiden en het heeft gewoon wat tijd nodig voordat hij los komt en veiligheid ervaart in jullie gezin. Ik wete dat jullie hem die tijd gunnen, dus het blijft vast niet bij natte onderbroeken.....hihihihihi
    Ik vond het wel een grappig verhaal hoor.
    En ik kan me voorstellen dat als je voor het eerst in een aquarium loopt je behoorlijk kunt schrikken. Hij heeft dit waarschijnlijk nog nooit gezien. Het si inderdaad erg jammer dat je niets weet uit zijn verleden.....maar goed, het is aan jullie om een nieuwe toekomst en nieuwe herinneringen te gaan maken.
    Leuk om alweer de foto's te zien!! Blijf er maar lekker veel maken en op de site te zetten!
    Hopelijk wordt deze nieuwe dag ook weer eentje met mooie herinneringen!!!
    Liefs Jacqueline

• 27 Mei 2011 - 22:18

Seline:

Hoi hoi,

Erg leuk om alles te kunne lezen hoe het met jullie is vergaan, en dat Quinn zo goed wordt geholpen door jullie kanjer Tjen. Geweldig!!! Geniet nog van jullie verblijf in China.

Seline, Lodewijk en Glenn

• 29 Mei 2011 - 07:40

De Van Den Bergjes:

Wat heerlijk om jullie verslagen iedere keer te lezen maar vooral om te constateren dat jullie al lijken te draaien als een geweldig gezin van VIER!!! Vooral nog heel erg gaan genieten van alles wat jullie daar zien en meemaken maar vooral van elkaar.........!!! (ga nu gauw nog ff richting Beek om onze meiden aan te moedigen op het BFCtoernooi!!) Heel veel groetjes Marrie, Ingrid, Kirsten en Marit