Gevarieerd dagje
Door: Brigitte Stephan Tjen Quinn José en Ton
Blijf op de hoogte en volg Stephan, Brigitte en Tjen
22 Mei 2011 | China, Beijing
Vandaag een echt gevarieerd dagje. Vandaag zagen we bij het ontbijt weer alle stellen die vanuit de diverse provincies naar Beijing terugkwamen. Jullie begrijpen dat er flink wat te vertellen was heen en weer, maar voor ons ook moeilijk omdat we dus het enige stel zijn met nog geen kind.
Om half 11 moesten we verzamelen in de lobby zodat onze gids alle papierwerk kon controleren en verzamelen. Ook hier weer voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen en de gezinsuitbreidingen te bekijken.
Na een broodje en gebakje van 'het bekkerke om de hoek' hebben de benenwagen genomen naar het Science Museum wat hier 'om de hoek' ligt.
Op de gevel staat loeigroot in het Engels 'Science and Technology Museum', maar eenmaal binnen alleen maar ticket automaten in het Chinees.
Een behulpzame Chinese dame heeft ons echter adequaat geassisteerd en we hadden toch snel de juiste kaartjes. We wilden namelijk alleen naar het gedeelte met het 'kinder speel en ontdek paradijs'. Hier heeft Tjen een paar uurtjes kunnen ravotten, klimmen, ontdekken, spelen, etc.
Tjen is nog even bij opa en oma gebleven en Brigitte en ik hebben toen een taxi genomen in een poging de plek te vinden waar Quinn te vondeling is gelegd 2 jaar geleden. Een erg behulpzame taxi-chauffeur heeft ons hiermee goed geholpen. Uit respect voor Quinn en zijn privacy ga ik hier verder niet op in.
Terug in het hotel heeft iedereen nog zitten spelen, lezen, computeren, enz. Even iedereen wat tijd voor zichzelf.
Rond etenstijd weer op weg naar de overkant van de straat met een duidelijk doel: het vinden van de krokante kipstukjes met zoetzure saus en een lekker stuk vis voor Brigitte. De rest van de bestelling hebben we al onder controle.
Het zag er bij het bestellen nog hoopvol uit, toen we echter begonnen over de vis ging het ook mis. De serveerster begreep ons niet. Een andere ook niet, de manager niet en nog een hele serie personeel niet. Met verder handen en voeten werk was dan toch eindelijk de bestelling rond. Alles werd netjes opgediend alleen de vis en de krokante kip dus duidelijk niet. Toen we na een tijd toch maar eens serieus de serveerster aan de jas wilden trekken kwam ook de kip en de vis en wederom: mmmmmm!!!
We hadden Tjen al een paar keer een ritje in een tuk-tuk beloofd. Een tuk-tuk is een soort van sardineblik, gebouwd rondom een brommer. Ik hoopvol naar de chauffeur toe, maar deze weigerde in alle toonaarden. Vraag met niet waarom want we verstaan nog altijd geen Chinees. Tjen trouwens ook niet meer!
Dan maar een ritje met de taxi door nachtelijk en mooi verlicht Beijing. Tjen en ik hebben ons naar het Olympisch Park laten brengen en vandaaruit hebben we een tijdje rondgelopen op het Olympische terrein: mooi, prachtig, overweldigend, WOW!!!! Er staan foto's op de site maar je móet het in het echt gezien hebben: echt mooi en overdonderend.
Daarna hebben vader en zoon de benenwagen genomen helemaal terug naar het hotel. Chappeaux voor Tjen, want het was toch wel een 50 minuten stevig doorlopen, maar méér dan de moeite waard. Tjen slaapt nu als een roosje: moe, maar voldaan. We zijn trots op hem!!
Welterusten voor iedereen.
Stephan, Brigitte, Tjen, hopenlijk heel snel Quinn
opa en oma.
22 Mei 2011 - 15:15
De Eyskes:
Dat was inderdaad een gevarieerd dagje. Volgens mij een Tjen-dagje, er was toch vanalles te ontdekken en te doen zo te zien. En dan met papa nog zo laat op pad.
De ontmoeting met de andere stellen lijkt me inderdaad voor jullie niet zo zoals jullie het je voorgesteld hadden maar ik hoop toch dat het nu niet lang meer zal duren totdat jullie Quinn voorgoed bij jullie hebben. Is er geen nieuwe ontmoeting gepland??
Tot een volgend china-bulletin.
Dikke kus en groeten voor allemaal oet een zonnig/regenachtig/winderig Nuth
John Silvia Rimm en Aron (die net zeiknat van de spelletjesdag van de Minor terugkomt, toch wat te veel water en dreft op de stormbaan gedaan, hij heeft geen doucheschuim meer nodig) -
22 Mei 2011 - 17:05
Fam Nijenhuis:
Hoi, Goed te lezen dat het er inmiddels een stuk beter uitziet. Fijn dat Quinn het zo leuk vind om met jullie te spelen. Hopelijk kan Quinn snel definitief met jullie mee. Femke mist Tjen en vind het leuk als hij weer terug op school is.
Groet,
Familie Nijenhuis