1 week in China
Door: Brigitte Stephan Tjen Quinn José en Ton
Blijf op de hoogte en volg Stephan, Brigitte en Tjen
21 Mei 2011 | China, Beijing
Het weer blijft lekker. Af en toe een bewolkt dagje maar dat mag de pret niet drukken.
Voor Tjen was het zijn eerste hernieuwde kennismaking met China. En hij doet het geweldig. Vindt het wel moeilijk dat Quinn nu nog steeds niet bij ons in het hotel mag zijn. Maar hij blijft vrolijk en is heel geïnteresseerd in alles wat er allemaal gebeurd.
Opa en oma zijn ondertussen ook een beetje gewend aan de drukte, en blijven zich verbazen over wat we allemaal meemaken.
Vandaag zijn ook de andere echtparen met hun kinderen terug gekomen uit de provincies. Morgen zullen we iedereen ontmoeten als we onze papieren gaan controleren samen met onze gids Ly.
Natuurlijk hebben we vandaag ook niet stil gezeten. Je past je aan aan het tempo, hoewel we vanmorgen eerst lekker uitgeslapen hebben. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Hoewel zonder wekker...... Als Tjen zijn slaap uit heeft begint hij met zingen, gevolg: iedereen wakker!
Na het ontbijt hebben we nog wat geld gewisseld zodat we genoeg hadden voor naar de Silkmarket te gaan oftewel de "Zijdemarkt". De bank in het hotel was gesloten en we moesten naar de bank aan de overkant, die dus gewoon op zaterdag open is! Na een serie handtekeningen, stempels, vragende blikken en serie printen die uit de computer rolden hadden we gewisseld, maar het leek alsof we de trotse eigenaar waren geworden van een of andere hypotheek: mijn God wat een gedoe om een paar euro te wisselen!
Het is ondertussen sport geworden wie het eerste de taxi heeft kunnen bemachtigen: de mannen of de vrouwen. Daarna is het altijd nog maar de vraag welke weg neemt de taxi chauffeur en aansluitend hoeveel moet er betaald worden.
De vrouwen hadden heen gewonnen en de mannen wisten het op de terug wel toch duidelijk beter te doen (taxichauffeur omgekocht).
In de Silkmarket hebben we onze ogen uitgekeken naar al de koopwaren die daar werden aangeboden. We hebben ook heel veel nieuwe vrienden gemaakt.
"You are my special friend, I make you a special price"
"You are my first customer, make you a nice price"
Als je dan begint met afdingen (waar we steeds beter in werden) maakte we ook veel slachtoffers:
"you are killing me"
We hebben leuke dingen gekocht. Aansluitend wilden we wat gaan eten. Het werd pizza. Ging allemaal perfect. Drinken besteld, pizza kon zelfs zonder kaas (papa ook weer blij). Het duurde wel heel lang en we merkten ook dat er andere mensen die veel later dan ons waren gaan zitten eerder hun eten hadden. Na een 1/2 uurtje wachten (en dat is in China echt lang, normaal 10 min hooguit) kwamen ze met de verheugende mededeling dat om 13.15 uur hun "regular" pizza formaat uitverkocht was en ze alleen maar nog de grote maat hadden. Nou dat viel helemaal verkeerd en we hebben dan ook snel de drank betaald en zijn vertrokken.
Gelukkig was er nog een pizza restaurant en hebben we daar wel heerlijke pizza gegeten.
Terug in het hotel hebben we nog even gezellig gekaard en voor het avond eten hadden we kant en klare noedels. Oma was zo slim geweest om een lekker broodje bij de bakker te halen. De rest vond de noedels wel lekker maar om nu te zeggen dat doen we nog eens. Nee, alleen Tjen want die vond ze heerlijk.
Als toetje even naar de grote M voor een ijsje. Een heerlijke afsluiting van weer een heerlijke dag.
Groetjes van ons allemaal.
21 Mei 2011 - 13:29
Fam Provaas:
We lezen jullie verhalen met plezier.
Zo volgen we jullie op verre afstand.
Hopelijk mag Quinn snel bij jullie zijn en samen met jullie al dat moois ontdekken.
Groetjes uit het zonnige Haasdal,
Saskia Gilbert Ruben en Len -
21 Mei 2011 - 13:33
De Eyskes:
Het gaat jullie allemaal goed aan de foto's te zien. Jullie ondernemen een hoop en Tjen blijft gelukkig vrolijk gestemd aan zijn snuit te zien. En dat je dan bij het wachten op een pizza even niet zo vrolijk bent..... nou ja dan moet maar even.
Als ik die foto's van de winkels zie krijg je zin om rond te neuzen (Aron ook, die kijkt net over mijn schouders mee, die houdt wel van wat bling bling). En Tjen, complimenten voor de mooie foto's, je kan er al wat van.
Dikke kus oet een warm Nuth (24 graden) en groeten aan allemaal
John Silvai Rimm Aron -
21 Mei 2011 - 18:17
G.bronnneberg:
He luitjes,
Heb jullie reisverslagen gevolgd en weet nu eindelijk hoe ik kan reageren. Dus vanuit een zonnig Gelaen wens ik en trouwens de hele familie die inmiddels op de hoogte van jullie onderneming is - een heel fijn vervolg op jullie reis en een goede start met Quinn!
Groetjes en liefs,
Gitte en fam.
en een dikke knuffel voor Tjen. -
21 Mei 2011 - 19:08
Patrick En Celine:
Allereerst toch echt enorme complimenten aan jullie fotograaf, die Tjen maakt super foto's! Echt knap hoor!
Hahaha wat blijft het grappig om alle belevenissen te lezen! Het is me toch een wereld apart dat China.. Wie weet komen we er ook ooit eens en kunnen het dan zelf aan den lijve ondervinden!
Ontzettend jammer dat Quinn nog niet in jullie hotel mag verblijven, maar ze zullen wel het zekere voor het onzekere willen nemen. We duimen hard dat hij heel gauw bij jullie mag zijn!
Heel veel groetjes en een dikke knuffel voor jullie mennekes! -
21 Mei 2011 - 19:47
Jacqueline:
Ik geloof dat in China alles groots is, hè! Of het nu de gebouwen, de steden, de markten/winkelcentra of het aantal verkeersbanen op een weg zijn (foto 2 van Tjen) ......Ik kan me voorstellen dat de drukte wel even wennen is. De hectiek van zo'n grote stad......
Maar ik zie ook dat Tjen een grote doos gescoord heeft?! Dus zo'n dagje winkelen loont zich!!! hahahahaha
Made in China?????
Spannend als de andere gezinnen terug komen met hun kindjes......wel weer confronterend, want jullie wachten nog steeds op Quinn!! Hopelijk valt het mee! Nog even volhouden!
Heel veel plezier samen!
Groetjes en liefs,
Jacqueline, Gwen en Scott -
21 Mei 2011 - 20:04
Jan En Tonneke:
Hoi Allemaal,
Wat is het mooi om zo op de hoogte te blijven van jullie avonturen!
groetjes, -
22 Mei 2011 - 10:06
Peter En Marlou:
Hallo luitjes,
Wat een onderneming,
maar als je die foto's ziet is het het dik en dubbel waard, en wat is Quinn een snoepje .Zo te zien op de foto's vind Tjen het geweldig hij straalt helemaal en jullie natuurlijk ook.
We wensen jullie nog veel plezier en een goede reis terug.
heel veel groetjes van
Peter en Marlou -
22 Mei 2011 - 12:15
De Verpoortjes:
wauw, ben er even voor gaan zitten om 3 dagen bij te lezen... het blijft een geweldig avontuur en het is een idee om er een boekwerk van te maken. Geweldig het verhaal van "de taxi". Wij wensen jullie nog een aantal mooie dagen en dat jullie Quinn genoeg mogen zien en knuffellen. Grus oes EES
anita john en milan