Kerstkindje ??
Door: Stephan Brigitte & Tjen
Blijf op de hoogte en volg Stephan, Brigitte en Tjen
15 December 2010 | Nederland, Schimmert
Het is alweer enige tijd geleden dat we een update hebben gedaan.
Er is ondertussen zoveel gebeurd dat het nu toch wel langzaam tijd wordt om jullie even bij te kletsen.
Hiervoor gaan we even terug in de tijd. Zoals de insiders wisten stonden we ingeschreven bij Wereldkinderen en waren we bezig met de procedure. Op donderdag 25 november, een winterse avond met de mannen reeds in bed. De een omdat hij de volgende dag naar school moet en de ander omdat die ziek is. En wat doet moeders ............... moeders kijkt op internet.
En wat ziet moeders bij een andere vergunninghouder ........... "ouders gezocht voor een 2,5 jarig jongetje met hemofilie". Na van de schrik bekomen te zijn vaders uit bed getrommeld (ziek of niet, dit moet even!). Vol ongeloof stonden we te kijken naar dit bericht. Waarom ongeloof? Het komt zelden voor dat ouders gezocht worden voor een kindje met hemofilie omdat deze ziekte ontzettend zeldzaam is, maar wel onze voorkeur had bij de tweede procedure. Omdat dit kindje op de site stond van een andere vergunninghouder dan Wereldkinderen hebben we gelijk op vrijdag contact opgenomen met zowel Wereldkinderen als ook deze vergunninghouder, Kind en Toekomst.
Na goed overleg hebben we de beslissing genomen dat we over zouden stappen, zonder enige zekerheid dat dit kindje aan ons toegewezen zou worden.
Deze vergunninghouder vroeg per direct een aantal documenten en brieven welke we dan ook meteen opgestuurd hebben. Vervolgens hebben we twee weken eigenlijk niks meer gehoord totdat we zo dermate de kriegel kregen van het wachten dat we zelf gebeld hebben op donderdag 9 december. Met als gevolg dat we vrijdag 10 december om 10.30 uur in Halle zaten voor de intake bij Kind en Toekomst. Na een heel leuk en prettig gesprek zijn we met nog meer werk weer huiswaarts gekomen. Het verzoek was om zo snel mogelijk alle benodigde papieren bijelkaar te zoeken en op te sturen zodat Kind en Toekomst met onze procedure kan beginnen.
En met een hele grote slag om de arm mogen we zeggen dat we in het voorjaar van 2011 wellicht al in het vliegtuig zitten naar China om de trotse ouders te mogen worden van onze tweede Chinese zoon.
Maar adoptieland zou adoptieland niet zijn als we hier nog steeds grote ????? bij moeten zetten. Het kan nog altijd zijn dat het niet doorgaat. Daarom zijn we ook nog een beetje terughoudend met de info. Zodra alles echt helemaal definitief is krijgen jullie uiteraard een nieuw bericht.
Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een goed begin van 2011!
Tot de volgende update!!!!
15 December 2010 - 19:38
Nathalie:
Ik wist het wel al, maar ik moest toch nog een traantje wegpinken bij het lezen van dit bericht. Echt super lieverds. We duimen gewoon verder.
X van ons viertjes -
15 December 2010 - 20:27
Hallo buurtgenootjes, echt fantastisch nieuws!! Wij maken het lekker van dichtbij mee, en zo kunnen we heerlijk meegenieten. Mijn emoties als kersverse moeder van mijn allerliefst 'Kerstkindje' zijn ook nog steeds heel vers, en dus heeeel herkenbaar. Hoop dat alle geluk met jullie is, en dat er snel weer positief nieuws komt. Veel liefs van verderop, Sunny en Paula. -
15 December 2010 - 20:38
Monique:
Wat een mooi bericht.
Dan wordt het komende jaar waarschijnlijk een jaar vol nieuwe ervaringen.
We wensen jullie heel veel succes met de verdere procedure!!
Groetjes, Charlie, Monique Kay en Otja. -
15 December 2010 - 20:46
Jan En Tonneke:
We zullen voor jullie duimen dat het niet al te lang gaat duren....:)
Ook voor jullie hele fijne kerstdagen en een GEWELDIG 2011
groetjes,
Jan en Tonneke -
15 December 2010 - 21:24
Nicole:
Goedeavond Vanweerschens,
Wat een geweldig en heerlijk nieuws ! We zullen heel hard duimen dat het snel allemaal geregeld is en dan kan 2011 voor jullie niet meer stuk (en het nieuwe jaar is nog niet eens begonnen !). Op naar een speciaal en bijzonder 2011.
Liefs,
Frank, Nicole & Jesper
16 December 2010 - 07:21
Cindy:
Ig wis ut waal al, mer ig ving ut geweldig!! Ee breurke vur Tjen!!
Ver zient os dit joar nog, mer vur diene maan en zoon waal alvas sjun krisdaag en inge gooie roetschj!!
x Marc, Cindy en Nele -
16 December 2010 - 07:35
Veronique:
Wat spannend voor jullie! Heel veel succes!
gr veronique -
16 December 2010 - 07:39
Chantal:
SUPER!!! Dat is nog eens een mooi kerstkadootje;-) We hopen echt voor jullie dat jullie binnenkort met z'n drietjes in het vliegtuig zitten en dan met weer zo'n lief jongetje erbij weer naar huis komen!
Veel liefs van papmoel, mammoel en minimoel -
16 December 2010 - 08:32
De Eyskes:
Hopelijk knalt het nieuwe jaar met een goed bericht vanuit het adoptiebureau. We duimen voor jullie. Hebben de gebrande kaarsjes toch hun werk gedaan.
groetjes John, Sil, Rimm en Aron -
16 December 2010 - 09:41
Marian En Marco:
Hallo Brigitte, Stephan en Tjen.
En alweer goed nieuws te melden! We zullen heel hard voor jullie duimen en in het voorjaar opnieuw schilderen door alle kaarsjes die we voor jullie hebben laten branden. Maar dat hebben we er graag voor over! Heel veel succes en geduld voor het grote wachten. We hopen uiteraard dat 2011 een lief nieuw kindje bij jullie mag brengen.
Liefs van ons allemaal,
Marian, Marco,
Luuk, Jord en Sten -
16 December 2010 - 13:46
Jo & Mariann:
Hoi Brigitte Stephan en Tjen,
Dat is toch echt geweldig nieuws, soms bestaat het leven uit toevalligheden???? Nee, denk ik dan dat wordt voor je geregeld........ ergens.......
Ben heel benieuwd hoe het voor jullie verder gaat. We denken aan jullie en duimen!!!!!
Liefs en tot gauw.
Jo en Marianne
16 December 2010 - 22:05
Jacqueline:
WAT???? Misschien al in het voorjaar in het vliegtuig? Oh ... jee ... maar dat zou helemaal fantastisch zijn, zeg! Wij hopen het heel erg voor jullie, maar zeker ook voor jullie nieuwe zoontje!
Een mooier kerstgeschenk kun je je niet wensen! Dus wij duimen dat het zo voorspoedig zal blijven gaan en we weten wel zeker dat 2011 alweer ene heel bijzonder jaar gaat worden!
Groetjesssss en liefsssss,
Bert, Jacqueline, Gwen en Scott -
17 December 2010 - 11:16
Fam. Lemmens:
Hoi familie van Weersch,
Dat ziet er weer geweldig uit en we hopen met jullie mee dat het allemaal doorgaat.
Voor Tjen lijkt het me geweldig een broertje en ook zullen ze veel steun aan elkaar hebben
Geniet ervan. En ook van de rust, want het zal een stuk drukker in jullie huisje gaan worden.
Groetjes Daniëlle -
17 December 2010 - 21:03
Leon En Melanie:
Proficiat toch alvast een beetje, heel mooi nieuws. Wat een mooi vooruitzicht zeg. We zullen extra kaarsjes branden deze winter om zo mee te helpen op heel goed nieuws. Geniet er van, fijne feestdagen en als dit nieuws definitief wordt kan 2011 niet meer stuk.
Groetjes de belgschkes -
19 December 2010 - 19:48
Moon:
De geruchten blijken waar te zijn...heel veel succes en we duimen voor jullie. Hopelijk krijgt Tjen een broertje!
Fijne dagen!